Drukverhogingspomp
Een drukverhogingspomp verhoogt de waterdruk in je waterleiding tot ruim 5 bar. De drukverhoger gebruik je voor drinkwater, cv-ketel, regendouche, beregeningsinstallaties en meer. Met een drukverhogingspomp verhoog je de waterdruk in je gehele woning.
De beste drukverhoger
We hebben een complete selectie van drukverhogingspompen. Deze zijn geschikt ovor kleine woningen tot zeer grote appartementencomplexen. Ontdek de meest geschikte pomp voor jouw toepassing.
Hydrofoorpomp voor een woning
De kleine DAB Esybox mini 3 is de meest verkochte drukverhogingspomp voor kleine woningen en voor in appartementen. Je kunt deze kleine pomp in de doorsnee meterkast eenvoudig kwijt.
Hydrofoorpomp voor appartementencomplex of meerdere huizen
Zoek je een oplossing voor de waterdruk van meerdere woningen of appartementencomplexen? Kijk dan vooral eens naar onze hydrofoorinstallaties. De Dab esybox biedt al een hoge capaciteit, maar kan ook nog eens in een duo-opstelling gebruikt worden. Ditzelfde geldt voor de Grundfos Scala2.
Hydrofoorpomp met of zonder voordrukbeveiliging
Sluit je de pomp in Nederland aan op de waterleiding? Kies dan altijd voor de variant met voordrukbeveiliging. Deze beveiliging is wettelijk verplicht. Het zorgt dat de pomp geen wateraanzuigt als de voordruk wegvalt of te laag is. In België is dit niet wettelijk verplicht, maar raden we dit toch altijd aan.
Veelgestelde vragen
Hoe werkt een drukverhogingspomp
Een drukverhogingspomp is zo ontworpen dat deze het binnenkomend water dankzij een waaiersysteem met verhoogde druk de pomp uitslingert. De hoeveelheid waterdruk kan geregeld worden op de pomp. Dit is instelbaar tot ruim 5 bar. Het advies is om de waterdruk niet verder op te voeren dan 4 bar. Dit in verband met het leidingwerk en de CV ketel.
Waar plaats je een drukverhogingspomp?
Door de drukverhogingspomp zo dicht mogelijk na de watermeter te plaatsen, ontvangt de gehele woning een drukverhoging. Dit gebeurt dan ook zowel op warm als koud water. Het plaatsen van de drukverhoger is vrij eenvoudig. Deze moet tussen de leiding geplaats worden en kan doormiddel van een RVS omvlochten slang aangesloten worden. Goed te weten is dat wanneer de drukverhogingspomp niet werkzaam is, deze nog wel altijd water doorgeeft. Zo heb je dus ook bij een stroomstoring of defect altijd nog water in huis.
Kan ik een drukverhoger zelf installeren?
Om een drukverhoger te kunnen gebruiken moet deze tussen de leidingen geplaatst worden. Je onderbreekt dus de huidige waterleiding om vervolgens met RVS omvlochten slangen de aansluiting met de pomp te maken. Deze installatie is zelf prima uit te voeren. Uiteraard kunnen de meeste loodgieters en installateurs dit werk ook uitvoeren