check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Drukverhoger voor de waterleiding: deze pomp heb je nodig

Een drukverhoger of ook wel hydrofoorpomp sluit je aan op de waterleiding van je appartement of woning. Vanaf hier verhoogt dit apparaat de inkomende waterdruk tot bijvoorbeeld constant 2 bar. De drukverhoger sluit je eenvoudig aan door de stekker in het stopcontact te steken, hij werkt gewoon op netstroom (230V).

De druk van een drukverhoger stel je zelf op een gewenst niveau in. Waarna de pomp zorgt dat de waterdruk overal in huis constant aanwezig is, ongeacht de waterafname. Eventuele drukschommelingen zijn hierdoor direct verleden tijd.

Drukverhoger op de waterleiding

Een drukverhoger plaats je altijd aan het begin van een waterleiding. Veel mensen kiezen daarom om hem in de meterkast te plaatsen, dit is wettelijk ook toegestaan. Vanaf hier heb je een hogere waterdruk voor je warme en koude water. Dit maakt de hydrofoor geschikt voor diverse toepassingen.

  • (Regen)douche
  • Warmtepomp
  • Cv-ketel
  • Tuinslang
  • En meer..

De drukverhogingspompen zijn geschikt voor drinkwater en zijn voorzien van het Kiwa Keurmerk. Hun energiezuinige & fluisterstille werking maken dit de beste oplossing voor uw waterdruk probleem. Je kunt hierdoor altijd genieten van een heerlijke warme douche.

Drukverhogers voor woningen & appartementen

Een kleine drukverhoger, zoals de Dab Esybox mini3 of de Scala2, biedt vrijwel altijd voldoende waterdruk voor een woning of appartement. Je hebt hierbij in de meeste gevallen zelfs voldoende capaciteit om in je tuin nog een beregeningsinstallatie aan te sluiten.

Woon je in Nederland en overweeg je een drukverhoger? Kies dan altijd voor een pomp met voordrukbeveiliging. Deze pompen stoppen zodra de voordruk te laag wordt, dit voorkomt overlast bij anderen. In België mogen ook drukverhogers zonder voordrukbeveiliging geplaatst worden.

Twijfel je over je keuze? Neem contact op met onze productspecialisten.

Hydrofoorinstallatie voor appartementencomplex tot vakantiepark

Zoek je een hydrofoorpomp die geschikt is voor een meerdere woningen, een appartementencomplex of zelfs een vakantiepark? Een hydrofoorinstallatie helpt je daarbij.

De Dab Esybox en de Grundfos Scala2 plaats je bijvoorbeeld in een enkele of dubbele opstelling. Hiermee vergroot je eventueel de capaciteit of heb je een back-up pomp, voor momenten van onderhoud.

Wat doet de frequentieregeling?

De waterafname in huis is op sommige momenten hoger dan op andere momenten. Onze drukverhogingspompen houden hier rekening mee. Dankzij de frequentieregeling bepaalt de pomp zelf het aantal benodigde toeren om uw waterdruk op het gewenste niveau te houden. Zo zal de pomp meer toeren draaien wanneer er bijvoorbeeld van de douche gebruik gemaakt wordt terwijl tegelijk de vaatwasser aanstaat.

Wanneer er minder waterafname plaatsvindt en de pomp de waterdruk minder hoeft te verhogen zal de pomp automatisch zijn toeren aanpassen. Dit zorgt voor een energiezuinige werking. Dit slimme systeem schakelt de pomp dus volledig automatisch in en uit. Met onze drukverhogingspompen heb je dus altijd de gewenste waterdruk. Zo heb je geen last meer van drukschommelingen wanneer er een grotere waterafname plaatsvindt. Eenmaal ingesteld heb je er ook geen omkijken meer naar!

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je contact met onze productspecialisten? Bel dan 0341 269 243 of vul het onderstaande contactformulier in.

Aanvraag waterdruk verhogen
Velden met een (*) zijn verplicht.
Privacy *