Veelgestelde vragen

Vind een antwoord op uw vraag
Door mijn waterontharder heb ik nu een lagere waterdruk. Is een hydrofoor dan de oplossing?

De waterontharder wordt steeds populairder in Nederland. Dit apparaat verzacht uw leidingwater en biedt hiermee vele voordelen. Helaas is een lagere waterdruk een nadeel van de waterontharder die door veel mensen als storend wordt ervaren.

Deze verlaging van de druk komt door de grotere leidingweerstand die het apparaat veroorzaakt. Hierdoor heeft het water meer moeite om door de leiding te stromen met een lagere waterdruk tot gevolg. Veel producten van de ontharders beweren dat zij apparaten ontwikkelen die geen invloed hebben op de druk. Het feit is echter dat de toevoeging van de ontharder altijd een effect op de leidingdruk heeft.

Gelukkig bieden wij dé oplossing. Met een hydrofoorpomp zoals de E.sybox mini of de Grundfos Scala2 geniet u weer optimaal van uw (stort)douche. Deze pompen worden probleemloos gecombineerd met uw waterontharder. Hiervoor bieden wij een combideal aan. Zo heeft u het beste van beide werelden!

Wij hebben een lage waterdruk uit onze douche(kop), helpt deze pomp dit probleem verhelpen?

Ja, met onze drukverhogingspompen zijn drukproblemen in uw douche verholpen. Dit is de perfecte oplossing voor o.a. regen- en stortdouches. De pompen zorgen voor een constante druk, waarbij het niet uitmaakt hoeveel water er tegelijkertijd verbruikt wordt. Frequentieregeling zorgt ervoor dat de pomp ‘bijspringt’ wanneer nodig. Als dus boven de douche gebruikt wordt terwijl iemand beneden de kraan gebruikt zal de pomp ervoor zorgen dat de druk opgevoerd wordt tot het gewenste niveau. De drukverhogingspompen zijn per 0,1 bar instelbaar. U kunt dus zeer precies de druk afstellen.

Kan de drukverhogingspomp ook in een vochtige ruimte geplaatst worden?

Het kan wel, maar dit is niet aan te raden. Vocht zal op den duur de pomp aantasten, dit is niet bevorderlijk voor de levensduur. Onze drukverhogingspompen zijn ook te gebruiken voor beregening, maar ook dan raden wij aan om de pomp op een droge plek te installeren.

Mijn meterkast heeft niet voldoende ruimte, is er een andere plek voor installatie mogelijk?

Ondanks de compacte afmetingen kan het gebeuren dat de meterkast niet voldoende ruimte biedt. Samen met u gaan we bekijken wat de mogelijkheden zijn. Dit verschilt per situatie. Belangrijk is dat de drukverhogingspomp vóór de CV ketel wordt geplaatst, op een droge (niet vochtige) plek.

Mijn CV ketel heeft een lage waterdruk, hoe los ik dit op?

Belangrijk om te weten is dat een CV ketel zelf geen waterdruk verhoogt of verlaagd. De meter in een CV ketel geeft slechts de druk aan die op de waterleiding aanwezig is. Wanneer u op de meter ziet dat de druk is afgenomen kunt u allereerst uw CV systeem bijvullen. Na het bijvullen heeft de waterleiding een druk van rond de 2 bar (standaard huishouden). Wanneer u bij deze druk nog steeds drukproblemen ondervindt, is een drukverhogingspomp de oplossing.

Mijn warm water geeft weinig druk, kan dit verholpen worden met een drukverhogingspomp?

Doordat de drukverhogingspomp vóór de CV ketel geïnstalleerd wordt heeft u voor zowel warm als koud water dezelfde gewenste waterdruk.

Welk type hydrofoorpomp moet ik voor gebruik op de waterleiding hebben?

Als een hydrofoorpomp aangesloten wordt op het waterleidingnet in huis, dan moet deze beschikken over voordrukbeveiliging. Dit voorkomt dat de pomp bij calamiteiten en onderhoud aan het waterleidingnet water blijft aanzuigen. Dit is wettelijk verplicht binnen Nederland. Binnen onze selectie pompen vindt u dan ook drukverhogingspompen die hiervoor geschikt zijn.

Neem direct contact op!

Heeft u een vraag? Bel ons op: 0341 - 269243

Onze ruime ervaring op het gebied van waterdruk verhogen maakt ons een prettige partner voor het oplossen van uw waterdruk probleem. 

Bekijk hier onze privacy policy

Contact

Roosendaalseweg 164

3882 MP Putten

info@waterdruk-verhogen.nl

0341-269243

Volg onze socials!

  

 

OFFERTE AANVRAGEN