LAGE WATERDRUK DOOR WATERONTHARDER?

Nadeel van een waterontharder

De ontharder duikt steeds vaker op in woningen en appartementen binnen Nederland. De voordelen van dit apparaat zijn onmiskenbaar. Het zorgt allereerst voor zacht, schoner en uiteindelijk ook ‘gezonder’ water. De ontkalking resulteert in langere levensduur van apparaten, kleding en leidingen. Daarnaast is het water ook beter voor de gezondheid. Voornamelijk voor mensen met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis merken verbetering na het installeren van een ontharder. De voordelen van onthard drinkwater behoeven weinig uitleg.

Zoals iemand ooit eens zei ’’elk voordeel heeft zijn nadeel’’ geldt dit zeker ook voor de waterontharder. Het plaatsen van dit apparaat zorgt namelijk voor een lagere waterdruk door de verhoogde leidingweerstand. Veel producten beweren dat zij ontharders ontwerpen die geen invloed hebben op de waterdruk, echter is het een feit dat water meer moeite doet om zich hier doorheen te verplaatsen. Het resultaat is een verlaagde druk in uw waterleiding die zich onder andere uit in een zwakkere straal uit uw douche en kranen.

DAB E.sybox mini 3

Gelukkig bent u op de juiste plek voor een oplossing. Een hydrofoorpomp zorgt ervoor dat uw waterdruk zelfs hoger wordt dan voor de plaatsing van de ontharder. De pomp werkt naadloos samen met de ontkalker. Zo krijgt u het beste van beide werelden; schoon, zacht water dat met een goede, harde druk uit uw douche en kranen vloeit.

De meest gebruikte hydrofoorpomp voor deze toepassing is de DAB E.sybox mini 3 inclusief voordrukbeveiliging. Deze frequentiegeregelde drukverhogingspomp schakelt automatisch in en uit op basis van uw waterafname. Door de grote wisseling in waterafname binnen een woonhuis is deze pomp dan ook ideaal. Hij is daarnaast extreem stil (45 DB), zuinig en gemakkelijk te bedienen. Door de compacte afmetingen past hij in iedere meterkast. Wanneer De DAB E.sybox mini 3 wordt gecombineerd met een waterontharder kan dit in sommige meterkasten leiden tot ruimtegebrek. In dit geval biedt de E.sywall uitkomst. Met deze muurbeugel is er altijd plek.

Neem gerust contact op wanneer u nog specifieke vragen heeft over de oplossing voor uw lage waterdruk!

DAB E.sybox Mini 3 hydrofoorpomp

De DAB E.sybox mini drukverhoger is de meest compacte hydrofoorpomp die er bestaat. Met een afmeting van 44x26x24 cm is deze pomp gemakkelijk in kleine ruimtes te plaatsen. Dit kan zowel horizontaal als verticaal.

De E.sybox mini is te verkrijgen in twee uitvoeringen. Eén die geschikt is voor tussen uw waterleiding (VEWIN gecertificeerd) en één die te gebruiken is voor het verkrijgen van water vanuit een waterbron, zoals een sloot, vijver of waterbak.

De hydrofoorpomp is helemaal compleet en beschikt over een pomp, watergekoelde elektromotor met frequentieregeling, voordrukbeveiliging en een drukvat. De geluidsabsorberende behuizing zorgt voor een fluisterstille werking (45 dB).

Grundfos Scala2 hydrofoorpomp

De SCALA2 van Grundfos is een compacte hydrofoorpomp met intelligente besturing. Dankzij de watergekoelde motor is de pomp ook nog eens zeer geluidarm. Met slechts 47dB is dit de ideale drukverhoger voor in huis. De pomp meet continu de persdruk doormiddel van een ingebouwde sensor. Zodra de druk zakt tot onder het gewenst niveau, voert de SCALA2 deze druk weer op. Zo bent u altijd verzekerd van de benodigde waterdruk.

De SCALA2 is te verkrijgen in twee uitvoeringen. Eén die geschikt is voor tussen uw waterleiding (VEWIN gecertificeerd) en één die te gebruiken is voor het verkrijgen van water vanuit een waterbron, zoals een sloot, vijver of waterbak.

OFFERTE AANVRAGEN