Vind hier alle informatie over de DAB E.sybox (mini)!

DAB E.sybox; overwint steeds meer waterdrukproblemen!

De DAB E.sybox en DAB E.sybox mini 3 zijn bij steeds meer huishoudens en bedrijven te vinden. Zijn effectiviteit, lage geluidsniveau en slimme frequentieregelaar stemmen veel eigenaren tot tevredenheid. Het is een innovatief stukje techniek dat ontworpen is om zijn taak energiebesparend en doeltreffend uit te voeren. Ook het bedieningsgemak en de eenvoudige installatie dragen bij aan de populariteit van de hydrofoorpomp.

DAB E.sybox mini

De DAB E.sybox is verkrijgbaar in een uitvoering met en zonder voordrukbeveiliging. Deze beveiliging is verplicht vanuit de Nederlandse overheid wanneer u deze aansluit op de waterleiding. Dit geldt dus niet voor landen zoals België, Frankrijk en Spanje. Hier kunt u de versie zonder voordrukbeveiliging toepassen. 

Veelgestelde vragen

Door de vele mogelijkheden die de E.sybox (mini) biedt kan het zijn dat u hier extra informatie over wilt. Logischerwijs zijn er ook vragen betreffende het aansluiten en instellen van de pomp. U vindt hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen!

Wat is de verplichte voordrukbeveiliging?

De voordrukbeveiliging is fysiek zichtbaar in de vorm van een drukveer die zich onderin de E.sybox bevind. Deze voorkomt dat de hydrofoorpomp aan de waterleiding zuigt zonder dat er voordruk is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij onderhoud en een lekkage.

Deze beveiliging is dus verplicht bij aansluiting op de waterleiding. Dit geldt echter enkel in Nederland. In landen zoals Belgie, Frankrijk en Spanje is dus onnodig en kunt u de versie zonder voordrukbeveiliging toepassen.

Hoe sluit ik de DAB E.sybox (mini) aan op mijn waterleiding?

 1. Hoofdkraan dichtzetten

Om te beginnen is het belangrijk dat u de hoofdkraan dichtzet. Dit zorgt ervoor dat u aan de waterleiding kunt werken zonder lekkages en eventuele waterschade.

 1. Leiding aftappen

Na het afsluiten van de hoofdkraan bent u nog niet klaar met de waterleiding. U dient namelijk ook de leiding af te tappen. Dit doet u gemakkelijk door elk tappunt open te draaien totdat er geen water meer uitkomt.

 1. Kijken voor logische route

Bij voorkeur verricht u zo weinig mogelijk aanpassingen aan de waterleiding. Bekijk dus of het stuk leiding dat u zo dicht mogelijk bij de pomp vindt bruikbaar is om te koppelen aan de pomp. In sommige gevallen is het mogelijk om een enkele koppeling los draaien om de aansluiting te maken met de DAB E.sybox (mini).

 1. Eventueel leiding doorsnijden

Lukt het niet om een dichtstbijzijnde leiding te vinden die gemakkelijk te koppelen? Dan moet u wellicht iets meer werk verrichten. Bekijk hiervoor alsnog de meest logische ‘route’ van de aansluitslangen. Om de leidingen op de juiste wijze te snijden gebruikt u een speciale pijpsnijder. Hiermee voorkomt u eventuele bramen en snijdt u altijd recht.

 1. Knelkoppeling over leiding heen schuiven

Wanneer u uiteindelijk een geschikt punt heeft om de pomp te koppelen gebruikt u de koperen knelkoppeling. Deze monteert u op de leiding via de volgende stappen:

 • Draai de knelkoppeling los en schuif de moeren en knelringen over de waterleiding
 • Schuif vervolgens de fitting over de knelring en in de moer
 • Draai de koppeling handvast in de moer
 • Schuif daarna het bijbehorende stuk leiding in de open zijde van de fitting
 • Draai het laatste deel van de koppeling over het draadeinde
 • Monteer de koppelingen uiteindelijk met een waterpomptang
 1. Langzaam hoofdkraan openzetten

Als u zeker weet dat alles op de juiste wijze is gemonteerd kunt u langzaam de hoofdkraan opendraaien. Allereerst zal de leiding zichzelf ontluchten. Dit hoort u hoogstwaarschijnlijk wanneer u de kraan voor het eerst weer opendraait.

 

Hoe stel ik de DAB E.sybox (mini) in?

Heeft u de DAB hydrofoorpomp succesvol aangesloten? Dan is het tijd om deze in te stellen. Allereest koppelt u de bijgeleverde anti-trillingsvoetjes op de pomp. Afhankelijk van de gewenste positie (horizontaal of verticaal) draait u deze in de 4 draadverbindingen. Deze vindt u op de hoeken. Hierna is het tijd om de E.sybox digitaal in te stellen

Taal instellen

Houd de knoppen set en – 5 seconden in om de taal te wijzigen. Met de ‘mode’ knop schakelt u tussen de verschillende mogelijkheden. Kies hier voor ‘LA’ oftewel language. Selecteert vervolgens de gewenste taal met de ‘SET’ knop.

Voordruk instellen

Houd de knoppen set, mode en – 5 seconden vast. Met de knop ‘mode’ schakelt u naar de optie ‘EK’. Gebruik hier de knop ‘+’ voor handbediening. Hierna gaat u met de ‘mode’ knop naar de optie ‘PK’ en stelt u deze in met de ‘+’ knop op 0,5 BAR. Ga daarna met de ‘mode’ knop naar de optie T1 en stel deze met de ‘-‘ knop in op 7 seconden. Bevestig al deze instellingen met de ‘set’ knop. U heeft nu de voordruk ingesteld.

Druk instellen

Bij de DAB E.sybox (mini) kunt u de druk per 0,1 BAR instellen. Dit doet u door de knoppen ‘mode’ en ‘set’ 5 seconden in te houden. Vervolgens kiest u de gewenste druk met de ‘+’ of ‘-‘ knop. Bevestig de druk met de knop ‘set’.

Heeft de DAB E.sybox (mini) onderhoud nodig?

In principe is de E.sybox onderhoudsvrij. Dat is uiteraard wel fijn. Zeker in combinatie met de standaard 2 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en fabricagefouten.

Mijn E.sybox geeft een F4 storing. Wat nu?

De DAB E.sybox (mini) is dusdanig geprogrammeerd zodat hij zichzelf beschermt tegen schades zoals drooglopen en oververhitting. Tevens meldt hij het wanneer er te weinig voordruk of flow (waterstroom) is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij onderhoud aan de waterleiding.

Bij zo’n gebeurtenis springt de pomp waarschijnlijk in een F4 storing. Feitelijk laat de pomp enkel weten dat er iets is gebeurd wat ervoor zorgt dat hij niet optimaal kan functioneren.

Bij deze storing is het noodzakelijk om de aansluitingen te checken op eventuele lekkages of het aanzuigen van lucht. Wanneer dit in orde blijkt checkt u of er werkzaamheden aan het waterleidingnet zijn.

Als u vermoedt dat er geen lekkages en werkzaamheden zijn is het tijd om de storing te wissen. Dit doet u door de knoppen ‘+’ en ‘-‘ tegelijkertijd 2 seconden in te drukken. Let erop dat deze storing enkel verholpen kan worden wanneer bovenstaande oorzaken 100% zijn uitgesloten. Denkt u dat de storing door iets anders wordt veroorzaakt? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Ik woon op de 4e verdieping in een appartement en heb een lage waterdruk. Kan ik de DAB E.sybox mini 3 toepassen?

Een veelgehoorde klacht is een lage waterdruk bij hoger gelegen appartementen. Denk hierbij aan woningen die zich op de tweede, derde en vierde verdieping bevinden. Veelal worden deze woningen van water voorziening door een aftakking van de hoofdleiding. Bij elke aftakking neemt de waterdruk af. Logischerwijs zal het hoogst gelegen appartement de minste waterdruk verkrijgen.

In theorie kan een DAB E.sybox mini 3 dé oplossing zijn. Helaas blijkt de praktijk anders. In 99% van de gevallen krijgen de hoger gelegen appartementen water via de hoofdleiding. Dit betekent dus dat de voordruk al snel onder de 0,5 BAR zakt. Het gevolg is een pomp die constant de F4-storing aangeeft en niet functioneert.

Om uw waterdrukprobleem op te lossen dient de grotere E.sybox op de begane grond bij de hoofdleiding geplaatst te worden. Deze pomp heeft voldoende capaciteit op 4 woningen van een goede waterdruk te voorzien.

Staat uw vraag er niet bij of wilt u andere informatie ontvangen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN