Hoe werkt waterdruk verhogen?

Verhoog uw waterdruk in huis

Dus u heeft last van lage waterdruk? Dit lossen wij 100% gegarandeerd voor u op!

Hoe werkt een drukverhoger in huis?

 

Een drukverhoger of ook wel hydrofoorpomp wordt geplaatst tussen de waterleiding in uw woning en werkt gewoon op het netstroom (230V). De inkomende waterdruk (ongeveer 2 bar) wordt vervolgens omgezet in een constant gewenste waterdruk. Deze druk kunt u zelf instellen waarna de drukverhoger ervoor zorgt dat overal in huis ongeacht de waterafname de druk constant aanwezig is. U heeft hierdoor geen last meer van drukschommelingen als er op meerdere plekken in huis water afgenomen wordt. Doordat de drukverhoger vóór uw CV ketel geplaatst wordt geldt dit zowel voor warm als koud water. U kunt hierdoor altijd genieten van een heerlijke warme douche. De energiezuinige & fluisterstille werking maken dit de beste oplossing voor uw waterdruk probleem.

 

Lage waterdruk door waterontharder

Een waterontharder is een mooie toevoeging aan uw leidingsysteem die zorgt voor zachter water. Hiermee geniet van verschillende voordelen zoals een gezondere huid, langere levensduur van uw apparaten en kleding en uiteraard schoner drinkwater. Helaas gaat het installeren altijd nadelig gepaard met een lagere waterdruk. Dit komt door de verhoogde leidingweerstand die de ontharder veroorzaakt. U merkt deze lagere waterdruk door een zwakkere straal uit uw douche en kranen.

Gelukkig biedt een hydrofoorpomp dé oplossing. Deze pomp werkt naadloos samen met de waterontharder. Op deze manier heeft u het beste van beide werelden. Het leidingwater wordt verzacht en verschoond door de ontharder en vervolgens op druk door uw woning of appartement verpompt. 

 

Hydrofoorinstallatie

 

De installatie van een drukverhoger verloopt in de meeste gevallen eenvoudig. Dankzij het compacte formaat (44x26x24cm) en de mogelijkheid voor wandbevestiging is er altijd wel een geschikte plek in uw woning te vinden voor installatie. Een veelvoorkomende plek is de meterkast. Hier komt uw waterleiding de woning binnen en is daardoor een perfect startpunt voor het verhogen van uw waterdruk. Onze gecertificeerde drukverhogers beschikken over voordrukbeveiliging en zijn geschikt voor drinkwater.

De installatie neemt ongeveer een dagdeel in beslag waarbij wij tevens uitleg geven over het gebruik en de werking van uw hydrofoorpomp. U kunt vervolgens direct genieten van de perfecte waterdruk in huis.

Om ook in de toekomst blijvend te kunnen genieten heeft u tevens de mogelijkheid om een onderhoudsovereenkomst te sluiten. Er vindt dan jaarlijks onderhoud plaats en ook tussentijds kunt u altijd onze hulp inschakelen indien nodig.

Vraag direct een offerte aan!

Wat is frequentieregeling?

De waterafname in huis is op sommige momenten hoger dan op andere momenten. Onze drukverhogingspompen houden hier rekening mee. Dankzij de frequentieregeling bepaalt de pomp zelf het aantal benodigde toeren om uw waterdruk op het gewenste niveau te houden. Zo zal de pomp meer toeren draaien wanneer er bijvoorbeeld van de douche gebruik gemaakt wordt terwijl tegelijk de vaatwasser aan staat. Wanneer er minder waterafname plaatsvindt en de pomp de waterdruk minder hoeft te verhogen zal de pomp automatisch zijn toeren aanpassen.

Deze energiebesparende functie levert u direct voordeel op. Dit slimme systeem schakelt u pomp dus volledig automatisch in en uit.

Met onze drukverhogingspompen heeft u dus altijd de gewenste waterdruk. U heeft geen last meer van drukschommelingen wanneer er tegelijk een grotere waterafname plaatsvindt. Eenmaal ingesteld heeft u geen omkijken meer!

E.sybox Mini

De DAB E.sybox mini drukverhoger is de meest compacte hydrofoorpomp die er bestaat. Met een afmeting van 44x26x24 cm is deze pomp gemakkelijk in kleine ruimtes te plaatsen. Dit kan zowel horizontaal als verticaal.

De E.sybox mini is te verkrijgen in twee uitvoeringen. Eén die geschikt is voor tussen uw waterleiding (VEWIN gecertificeerd) en één die te gebruiken is voor het verkrijgen van water vanuit een waterbron, zoals een sloot, vijver of waterbak.

De hydrofoorpomp is helemaal compleet en beschikt over een pomp, watergekoelde elektromotor met frequentieregeling, voordrukbeveiliging en een drukvat. De geluidsabsorberende behuizing zorgt voor een fluisterstille werking (45 dB).

Scala2

De SCALA2 van Grundfos is een compacte hydrofoorpomp met intelligente besturing. Dankzij de watergekoelde motor is de pomp ook nog eens zeer geluidarm. Met slechts 47dB is dit de ideale drukverhoger voor in huis. De pomp meet continu de persdruk doormiddel van een ingebouwde sensor. Zodra de druk zakt tot onder het gewenst niveau, voert de SCALA2 deze druk weer op. Zo bent u altijd verzekerd van de benodigde waterdruk.

De SCALA2 is te verkrijgen in twee uitvoeringen. Eén die geschikt is voor tussen uw waterleiding (VEWIN gecertificeerd) en één die te gebruiken is voor het verkrijgen van water vanuit een waterbron, zoals een sloot, vijver of waterbak.

Heeft u een vraag? Bel ons op: 0341 - 269243

kjj

Onze ruime ervaring op het gebied van waterdruk verhogen maakt ons een prettige partner voor het oplossen van uw waterdruk probleem. Wij nemen al uw zorgen uit handen en leveren de drukverhoger ook met installatie.

Bekijk hier onze privacy policy

Contact

Hoge Eng West 18

3882 TR Putten

info@waterdruk-verhogen.nl

0341-269243

Volg onze socials!

  

 

OFFERTE AANVRAGEN